Rodinné domy na predaj sú na juhu Slovenska vyhľadávané čoraz viac

Rodinné domy na predaj tvoria vo väčšine južných okresov Slovenska značný podiel všetkých realitných obchodov. Makléri potvrdzujú, že záujem o tieto nehnuteľnosti pretrváva a podľa viacerých analýz bude v najbližšej dobe stúpať. To vytvára najlepší predpoklad na oživovanie trhu, ktorého vývoj ešte donedávna sprevádzala dlhotrvajúca stagnácia. Dnes sa tak môžeme tešiť na postupný rast, pod ktorý sa výraznou mierou podpisuje práve čoraz rýchlejší predaj rodinných domov.

 

 

 

Lacné rodinné domy na predaj

Nakoľko cena a lokalita zohrávajú pri výbere nehnuteľnosti takmer vždycky kľúčovú úlohu, rastúci dopyt po rodinných domoch v južných okresoch nebude žiadnym prekvapením. Práve v nitrianskom a banskobystrickom kraji sa nájde dostatok atraktívnych lokalít, v ktorých sa nachádzajú lacné domy na predaj. Či už ide o objekty v mestách alebo domy s pozemkom na dedinách, príťažlivé ceny (niektoré už od 10 000-15000€!) si získavajú pozornosť kupujúcich stále viac. Samotná cena je však len polovicou úspechu a úspešný predaj rodinných domov závisí od niekoľkých ďalších faktorov.   

 

Hlavné dôvody vysokého dopytu po domoch na juhu : 

Kvalitná úrodná pôda – Juh Slovenska je známy dobrou a kvalitnou pôdou, ktorá je stále dosť veľkým lákadlom pre obyvateľov. Najmä v nitrianskom a banskobystrickom kraji je dostatok obrovských plôch s úrodnou černozemou, v ktorej blízkosti chce vlastniť dom čoraz viac ľudí a zužitkovať tak výhody tejto pôdy buď v pracovnom alebo osobnom živote.

 

Ideálne podmienky na pestovanie – Práve s kvalitnou pôdou súvisí možnosť využiť ideálne podmienky na poľnohospodárstvo a pestovanie rôznych plodín, čo láka kupujúcich sťahovať sa do týchto atraktívnych lokalít. Čím viac budú ceny zeleniny a ovocia v obchodoch stúpať, tým vyšší bude dopyt po domoch so záhradkou v týchto úrodných oblastiach.

 

Tiché a pokojné lokality – Okrem pestovania a iného využitia kvalitnej pôdy sú južné okresy Slovenska príťažlivé aj kvôli tichému prostrediu. V celom nitrianskom a banskobystrickom kraji je mnoho pokojných lokalít, ktoré ponúkajú možnosť žiť mimo mestského ruchu. Nízke ceny domov využívajú aj chatári, ktorí kupujú tieto staré domy a po renovácií ich využívajú ako chalupy.

 

Slovák rád vlastní rodinný dom s pozemkom

Na rastúci predaj rodinných domov na juhu sa môžeme pozrieť aj iným pohľadom, nakoľko dôvody na kúpu nespočívajú len v snahe pestovať zeleninu alebo premeniť starší neobývaný dom na chatu. Slováci sú sami o sebe známi záujmom o súkromie a komfort, ktorý ponúkajú práve rodinné domy. K tomu im treba ešte pozemok so záhradkou, kde môžu usporadúvať grilovačky, kúpať sa v bazéne a užívať si výbeh pre seba, svoje deti aj psa. Pokiaľ sa k tomu pridá skvelé prostredie v nerušenej lokalite, sen o ideálnom bývaní sa môže rýchlo splniť.   

 

Ponuka rodinných domov na predaj v okresoch južného Slovenska je stále pestrejšia, takže možnosti na výber správnej nehnuteľnosti sú opäť lepšie. Pokiaľ potrebujete pri kúpe poradiť, potom využite služby spoločnosti Reality Exkluzív, ktorá ponúka kompletný servis v oblasti poskytovania realitný služieb. Oslovte nás a my radi dotiahneme celý realitný obchod do úspešného výsledku.

 

Text : Róbert Bosák