Ministerstvo dopravy vyhlásilo druhú výzvu na získanie príspevku na zatepľovanie rodinných domov v roku 2016

Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely dnes oznámil druhú výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku na zateplenie rodinného domu. Majitelia domov starších ako desať rokov, ktorí splnia všetky podmienky, môžu od štátu získať na zatepľovanie až 6 500 eur. Počet žiadostí, ktoré bude možné predložiť v druhej výzve, je 500.

„Vzhľadom na dostatočný objem peňazí vyčlenených zo štátneho rozpočtu na príspevok tento rok, až vo výške 30 miliónov eur, sme sa rozhodli vyhlásiť druhú výzvu,“ povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja R. Brecely. Minister verí, že vďaka tomuto príspevku bude viac ľudí bývať v energeticky úspornejších domoch. „Kvalitné zateplenie môže domácnostiam výrazným spôsobom znížiť ich výdavky a pomôže ich rodinným rozpočtom,“ povedal minister R. Brecely.

Žiadosti bude možné podávať od 9. júna 2016. Po vyplnení elektronického formulára žiadosti a jeho odoslaní  elektronický systém pridelí uchádzačovi identifikačné číslo a vygeneruje listinnú podobu žiadosti. Listinnú podobu žiadosti spolu s príslušnými prílohami žiadateľ predloží ministerstvu do piatich pracovných dní odo dňa odoslania elektronickej podoby žiadosti. Termín ukončenia podávania žiadostí je 6. júl 2016, resp. po naplnení počtu žiadostí (500).
Znenie výzvy je dostupné na webovom portáli www.zatepluj.sk a na webovom sídle ministerstva www.mindop.sk spolu so vzormi tlačív, ako aj podrobným návodom na podanie celej žiadosti. Elektronický formulár bude od 9. júna 2016 dostupný na webovom portáli www.zatepluj.sk v časti „Podávanie žiadostí“.

V rámci prvej výzvy sa elektronicky registrovalo 230 žiadateľov. V listinnej podobe bolo ministerstvu doručených 134 žiadostí. Tieto žiadosti sú v súčasnosti v štádiu posudzovania. Zvyšných 96 žiadostí nebolo ministerstvu doručených v listinnej podobe, a preto k týmto žiadostiam bude vydané rozhodnutie o zastavení konania.