Je práca realitného makléra docenená?

Práca maklérov zahŕňa viacero činností :

 

Starostlivosť o klienta – Dobrý maklér sa stará o klienta a vo vlastnom záujme mu poskytne plný servis. To znamená, že mu ponúkne kompletné poradenstvo spojené so vzájomným riešením obchodu. Tým však služby nekončia a pokiaľ chce byť kvalitným partnerom, mal by dbať o poskytnutie ďalších benefitov.

 

 

 

Prezentácia nehnuteľnosti – Ďalším bodom práce je správna prezentácia daného objektu, bez ktorej sa nepredáva rýchlo a výhodne. S touto činnosťou súvisí viacero úkonov a treba povedať, že miestami aj náročných. Vytvorenie fotodokumentácie, tvorba inzercie na webe či nastavenie ideálnej marketingovej stratégie sú len zlomkom toho, čo celá prezentácia obnáša. 

 

Jednanie so záujemcami – Nie je to len kontakt s predajcom alebo prenajímateľom, ktorý musí maklér zvládnuť. Jeho prácou je postarať sa aj o požiadavky druhej strany a ponúknuť im potrebné služby. Svojim spôsobom je umenie udržať si nezávislý postoj a vystupovať tak, že všetky strany obchodu budú spokojné s výhodnou transakciou.

 

Administratívne úkony – Prebratie zodpovednosti za právne a administratívne úkony je dnes bežnou súčasťou ponuky kvalitných realitných kancelárií. Vybavenie podkladov, spolupráca s úradmi, návrh zmlúv alebo komunikácia so znalcom zahŕňa ďalšiu vynaloženú snahu a často sa s tým spájajú aj poplatky, ktoré idú na účet makléra.

 

Popredajný servis – Serióznosť makléra závisí aj od jeho vôle byť klientom k dispozícií aj po uskutočnení obchodu. Niekedy ide o 12 až 18 mesiacov, počas ktorých treba ešte vybaviť nejaké úradné záležitostí a takisto môžu prísť rozličné reklamácie zo strany klienta. To je ďalšia práca, ktorú robí maklér zadarmo, čo mnohí klienti nechcú vidieť.  

 

Kto neskúsil prácu realitného makléra, ťažko pochopí, že vyplatená provízia sa niekedy javí ako slabá odmena. Tých pár percent z ceny nehnuteľností je minimálne vhodnou odmenou za ich prácu, ktorú si určite zaslúžia. Samozrejme, že berieme do úvahy len seriózne odvedenú prácu, pri ktorej maklér dokázal splniť požiadavky klienta, v opačnom prípade je oprávnenie vyžadovať odmenu nemiestne.

 

Text : Róbert Bosák