Dobrá realitná kancelária odmieta neseriózne praktiky

Pri realizovaní realitných obchodov ide o tisíce eur, takže každá zo zúčastnených strán má záujem o uskutočnenie transakcie podľa pravidiel bez zbytočných rizík. Práve preto sa mnohí ľudia obracajú na služby realitných maklérov, od ktorých očakávajú záruku bezproblémového a výhodného priebehu obchodu. K splneniu tohto cieľa však musíme nájsť realitnú kanceláriu na úrovni, ktorá odmieta akékoľvek podvodné konanie.

 

 

Nezodpovedná práca sa nevypláca

Úspech na realitnom trhu vyžaduje svedomitú prácu a tí najlepší makléri sa k tomuto cieľu dopracovali práve zodpovednosťou, na ktorej postavili základ svojej stratégie. Pri spolupráci s klientmi nevyužívali žiadne neseriózne postupy spojené so skresľovaním stavu nehnuteľnosti alebo poskytovaním nejakých zavádzajúcich informácií. V konečnom dôsledku vyjdú takéto praktiky vždy najavo a daná realitná kancelária sa rýchlo stane nedôveryhodnou, čím príde o klientov. 

 

Niekoľko „podprahových“ krokov neserióznych maklérov

  • maklér Vás podvedome dostane pod tlak hrozbou, že o nehnuteľnosť je veľký záujem
  • do fotoprezentácie sa vkladajú zábery z najlepších uhlov, čo vytvára optické klamy
  • pred obhliadkou nehnuteľnosti sa objekt pripraví so zámerom zakryť rôzne nedostatky
  • podávajú sa zavádzajúce informácie o celkovej výmere, pôvode alebo stave objektu
  • odhad ceny sa zámerne nad alebo podhodnocuje, na základe čoho je obchod rýchlejší 

 

Dobrá realitka stavia na dôvere

Pri spolupráci klienta s realitkou hrá dôvera jednu z najdôležitejších úloh a makléri by na nej mali postaviť pilier svojej práce. Takýto prístup si samozrejme vážia aj klienti, ktorí následne prejavia spokojnosť s poctivým prístupom na úrovni a môžu podať dobré referencie ďalším záujemcom o realitné služby. To je pre realitku ideálnou reklamou, takže pracovať seriózne a nesklamať dôveru zákazníka je obrovským prínosom pre každú kanceláriu, ktorej záleží na plnohodnotnom poskytovaním služieb.

 

Ak už oslovíte realitnú kanceláriu za účelom sprostredkovania obchodu s nehnuteľnosťou, potom sa snažte vyhľadať kvalitného partnera, ktorý rozumie Vašim požiadavkám a jeho cieľom je seriózny prístup k práci založený na poctivosti a otvorenosti. V tom prípade sa nemusíte obávať nevýhodného obchodu, ktorý by Vás nejako poškodil a služby realitnej kancelárie radi vyhľadáte aj v budúcnosti.

 

Text : Róbert Bosák  pre  Realitná kancelária Realityexkluziv z Lučenca