Moderná kancelária - lepšie výkony ?

Na západe pochopili už dávnejšie, že ak chcú mať zabezpečenú plnohodnotnú produkciu, pre pracujúcich v kancelárií musia vytvoriť ideálne podmienky, vďaka ktorým bude ich činnosť sprevádzaná pohodou a motiváciou. Vzhľadom na splnenie tohto zámeru začali budovať nové typy priestorov a odhodlali sa k veľkej modernizácií, vďaka ktorej dokážu tieto nehnuteľnosti ponúkať vybavenie k športu, relaxu či wellnessu. Ďalšou dobrou správou je, že význam tejto modernizácie konečne pochopili aj naši majitelia biznis centier a súčasné slovenské kancelárie začínajú takisto ukazovať známky toho najvyššieho komfortu. 

 

 

Zlepšuje sa vybavenie aj efektivita prevádzky

Pre celkové zlepšenie stavu kancelárií je najdôležitejšie prichádzať s riešeniami, ktoré dokážu ponúknuť spojenie moderného vybavenia s úsporným štandardom zabezpečujúcim podstatne nižšie náklady na prevádzku priestoru. Táto kombinácia ide pri prípravách stavebných plánov ruka v ruke, čo je dobré pre celý vývoj na kancelárskom trhu. Nielenže budú môcť užívatelia priestorov využiť posilňovne, masáže, herne či kaviarne priamo na pracovisku, navyše ušetria desiatky až stovky eur ročne na spotrebe energií. 

 

Moderných kancelárií treba na Slovensku viac

Aj keď v najnovších biznis centrách nájdeme mnohé moderné prvky starajúce sa o vhodné pracovné prostredie, takýchto príkladov na Slovensku nie je vôbec dostatok. Ani niekoľko najnovších budov v najvyššom štandarde nezaplní medzeru v kvalite našich kancelárií, ktorá je spôsobená veľkým počtom starých objektov, kde kreatívne nápady nenájdeme. Situácia sa však rýchlo zlepšuje, o čom svedčí mnoho nových budov ponúkajúcich najvyššiu kvalitatívnu úroveň postavených v Bratislave, Košiciach a ďalších krajských mestách.

 

Riešením sú kancelárie na mieru

Pre záujemcov o kancelárie, ktorí chcú mať priestory špeciálne zariadené, existuje možnosť dať si ich spraviť na mieru. Túto príležitosť dnes ponúka väčšina developerov, ktorí realizujú moderné biznis centrá a budúci užívatelia priestorov tak budú môcť pracovať v kanceláriách vytvorených podľa vlastného vkusu. To by malo takisto prispieť k omnoho väčšej efektivite pri práci, takže treba len veriť, že možnosť realizácie kancelárií na mieru sa objaví v čoraz väčšom pošte slovenských novostavieb.

 

Pri práci v kancelárií sa často stáva, že pracujúci je pod tlakom, čo môže spôsobovať únavu či znižovať koncentráciu. Z toho potom vyplývajú slabšie pracovné výkony, ktoré brzdia chod firmy. Aj preto je správne, že v súčasnej dobe už aj slovenské kancelárie ponúkajú možnosť aktívneho relaxu priamo v objekte počas pracovnej doby, čo sa vždy osvedčí ako motivácia pre udržanie správneho tempa a chuti do práce.  

 

Text : Róbert Bosák   pre Reality Exkluzív