Tráviť čas pri krbe môžete aj v byte

Popularita domácich biokrbov nie je vôbec náhodná. Stúpajúci záujem si zaslúžili práve vďaka niekoľkým vlastnostiam, ktoré ich v porovnaní s klasickými kozubmi zaraďujú na vyššiu priečku. Ich hlavný význam spočíva v 4 základných prednostiach, ktoré vyhľadávajú nielen obyvatelia bytoviek, ale za komínové krby ich vymenili aj majitelia rodinných domov.

1. Jednoduchá montáž

Samotná inštalácia je veľkým plusom biokrbov. Nevyžadujú žiadnu pevnú zástavbu a inštaláciu zvládnete hravo vďaka návodu a pokynom predajcu. Hneď po dopravení domov si ho môžete rozbaliť a začať v ňom kúriť.

2. Čisté a neškodné

Využívanie biokrbu je úplne nezávadné. Na rozdiel od zastavaných kozubov sa v nich nespaľuje pevné palivo, takže nevzniká žiadny neporiadok a miestnosťou sa nešíria ani čiastočky. Priebeh spaľovania na špeciálnom alkohole sa stará o čistý a neškodný proces.

3. Bezproblémová mobilita

Problémom pri biokrboch nie je ani prenos z izby do izby, pretože pracujú na báze samostatnej horákovej komory, ktorá umožňuje takéto presuny. Jeden večer si môžete užiť zážitok v obývačke, na druhý deň zas v spálni. Žiadny problém, biokrby sú v tomto flexibilné.

4. Estetický dizajn

Čo by to bol za bytový doplnok, keby nespĺňal požiadavky obyvateľov na eleganciu? Celkový úžitok biokrbov má byť najmä estetický, takže výrobcovia vsadili na dizajn ako jednu z hlavných vlastností.

 Využívaním biokrbu nenahradíte pravú vôňu kozubu a takisto neočakávajte príliš veľké sálanie tepla. Tento unikátny doplnok sa skôr snaží o dizajn a elegantné spríjemnenie bývania v byte. Jeho výhody však z neho robia skvelý domáci prvok, ktorý si právom získava stále viac sympatií. Tak čo, skúsite vlastný biokrb aj Vy?

 

Text : Róbert Bosák - pre Reality Exkluzív