Cez realitnú spoločnosť predáte nehnuteľnosť najvýhodnejšie.

Po expanzii realitných kancelárií u nás sa Slováci ešte dlho tvárili, že ich služby nepotrebujú. Mnohých odrádzala provízia, ktorú si makléri pýtali za uskutočnenie obchodu, no postupne sa to prelomilo a predajcovia pochopili, že niekoľko percentná provízia je primeraná odmena za čas a námahu venovanú predaju. Dnes sú realitné spoločnosti vyžívané pravidelne a klienti si odnášajú pozitívne skúsenosti, vďaka čomu sú s priebehom predaja úplne spokojní.  

 Osloviť makléra sa oplatí

 Pri predaji nehnuteľnosti ide o veľké peniaze a finančné straty by boli dosť citeľné, takže prenechať túto činnosť skúseným profesionálom má viacero výhod. Realitný maklér Vám nielenže pomôže s predajom, jeho prácou je slúžiť klientovi v komplexnom ponímaní a starať sa o jeho potreby po všetkých stránkach spojených s predajom. Preto sú k dispozícií aj ďalšie realitné, právne a hypotekárne služby, vďaka ktorým získate dobrý prehľad o predávaní realít.

 Práca realitnej spoločnosti

 Náplňou samotnej práce je vziať celý priebeh predaja nehnuteľnosti pod svoju taktovku. Spadá pod to aktívne vyhľadávanie kupujúcich, vykonávanie obhliadok, poskytovanie poradenstva alebo prebratie zodpovednosti za celú administratívu. Samozrejme, že klient musí byť spokojný so službami a splnením všetkých požiadaviek, len tak bude dohodnutá finančná odmena zaslúžená. 

 Hlavné úlohy spoločnosti :

 

 –        využiť znalosti realitného trhu na vyhľadanie záujemcu

–        poskytnúť klientovi kompletnú pomoc ohľadom obchodu

–        vytvoriť efektívnu stratégiu vedúcu k skorému predaju

–        zabezpečiť klientovi reálne zhodnotenie nehnuteľnosti

–        vziať zodpovednosť za všetky náležitosti spojené s predajom

 Pokiaľ je pre Vás pri predávaní akejkoľvek nehnuteľnosti prioritou rýchlosť predaja a maximálny finančný výnos, oslovenie skúsenej realitnej spoločnosti bude správnym krokom. Nielenže Vám to pomôže k realizácií výhodnej transakcie, podstatný je spôsob predaja, ktorý na seba prevezme sama spoločnosť a tým Vás odbremení od všetkých úloh.

 

Text : Róbert Bosák pre Reality Exkluzív