Byty pre mladých alebo štartovacie byty

Vzhľadom na viacero výhod, ktoré bytové objekty ponúkajú, sa mladí ľudia hľadajúci nové bývanie zameriavajú práve na byty. Záujem nájsť objekt za výhodnú cenu v dobrej lokalite, ktorý by spĺňal individuálne požiadavky, ich často vedie ku kúpe štartovacích bytov. Práve tie sa v súčasnosti stávajú ideálnym riešením pre mnohých ľudí v nižšom veku, ktorí ešte len vstupujú do bežného rodinného a pracovného života.

 

 

 

 

 

 

Začiatky so štartovacím bytom

Už z názvu je jasné, že štartovací byt by sa mal stať nehnuteľnosťou, v ktorej mladý človek začne svoj samostatný život. Hlavná úloha ich realizácie spočíva práve v splnení tohto účelu, čomu sa prispôsobujú aj parametre daných objektov. Byty tohto typu by mali ponúkať hlavne cenovú dostupnosť a výhodnú lokalitu, ktoré sú pri štarte mladých ľudí maximálne dôležité.

 

Láka najmä dobrá cena

Pre kupujúceho, ktorý je v produktívnom veku krátko a má obmedzené finančné možnosti, zohráva cena vyhliadnutej nehnuteľnosti hlavnú úlohu. Sú to práve štartovacie byty, ktoré im dokážu vyhovieť a ponúknuť nižšiu cenu, čo však prináša daň v podobe menšej výmery. To ale nemusí byť problém, pretože architekti myslia na rôzne pokrokové riešenia, vďaka ktorým nebude život v malom byte pôsobiť stiesnene.  

 

Ideálny štartovací byt nájdete s kvalitnou realitkou

Aj keď štartovacie byty sú skvelou voľbou pre mnohých mladých ľudí, na Slovensku nie je ľahké takýto objekt zohnať. Spôsobené to je malým počtom týchto nehnuteľností, pretože developeri nepovažujú mladých ľudí za hlavnú cieľovú skupinu a tak ich výstavbe nevenujú dostatočnú pozornosť. Aj v najväčších krajských mestách nájdeme len zopár desiatok týchto bytov, čo zužuje celkový výber. V tom však netreba vidieť problém, pretože dobrí makléri vedia ulahodiť každému klientovi a nájsť mu vhodný byt, takže odporúčame kontaktovať skúsených profesionálov.

 

Hľadanie vhodného štartovacieho bytu nemusí byť boj, ktorý stojí čas a úsilie. Dobrí makléri Vás odbremenia od tejto práce a rýchlo nájdu správny objekt, ktorý bude spĺňať Vaše nároky. Aj preto môžete využiť služby realitnej kancelárie Reality Exkluzív, ktoré sú tu pre všetkých klientov hľadajúcich pomoc pri výbere akejkoľvek nehnuteľnosti vrátane štartovacích bytov. Pôsobíme v regiónoch, kde je týchto bytov málo, takže netrápte sa s hľadaním bytu a pokojne nás kontaktujte. Ochotne sa pustíme do práce a spoločne nájdeme byt, ktorý bude najlepšou voľbou. 

 

Text : Róbert Bosák